به گزارش راهبرد معاصر؛ سرطان زماني ايجاد مي شود كه سلول هاي قسمتي از بدن شروع به رشد غيرقابل كنترل كنند.اگرچه سرطان ها انواع مختلفي دارند، اما همة آنها زماني ايجاد ميشوند كه سلول هاي غيرطبيعي خارج از كنترل شروع به رشد ميكنند. سلول هاي سرطاني بيشتر از سلول هاي طبيعي عمر كرده و تكثير ميشوند.
دکتر «ایرج حریرچی» روز شنبه در آئین تجلیل از استاد «اردشیر قوامزاده» پدر پیوند مغز استخوان که در دانشگاه علوم پزشکی اراک برگزار شد، افزود: صد و ۱۰ هزار نفر هرسال در کشور به بیماری سرطان مبتلا میشوند که ۵۳ درصد آنان مرد و۴۷ درصد زن هستند.
وی اظهارداشت : میزان ابتلا افراد به سرطان در کشور نگران کننده نیست و اینکه برخی استانها از جمله استان مرکزی را با آمار بالا معرفی میکنند صحیح نیست و حتی در استان مرکزی این آمار از متوسط کشوری هم کمتر است.
وی تصریح کرد: میزان ابتلا به سرطان در ایران به علت افزایش سن، عوامل خطر زندگی سالم و عوامل محیطی در حال افزایش است و بیشتر سرطانهای کشور در سنین بالا به سبب افزایش امید به زندگی رخ میدهد.
دکتر حریرچی افزود: مردم در زندگی از غرب الگو میگیرند و این مهم باعث شده تا ۶۰ درصد افراد جامعه دخانیات مصرف کنند، ۳۰ درصد مردم کم تحرک، ۵۲ درصد کلسترول بالا و ۱۰ درصد مردم قند خون بالا دارند.
وی اظهار داشت: بیماری سرطان در ۲۰ سال آینده ۱۱۵ درصد رشد پیدا خواهد کرد و اکنون شمار این بیماری به دلایل گفته شده ۲ برابر افزایش یافته است.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ابتلای افراد به بیماری سرطان مشکل بهداشت جهان امروز است و در دنیا ۲ درصد درآمد ناخالص ملی را برای درمان این نوع بیماری هزینه میشود.دکتر حریرچی افزود: در کشور ما سرطان در حال افزایش است و لازم است تدابیر لازم برای جلوگیری از ابتلا افراد اندیشیده شود.
وی اظهار داشت: هرسال ۱۰۰ هزار میلیارد ریال برای مداوای سرطان در کشور هزینه مستقیم و غیرمستقیم صرف میشود که ۳۰ هزار میلیارد ریال این هزینه به صورت نقدی و ۱۵ هزار میلیارد ریال آن نیز صرف تامین داروهای شیمیایی میشود.
معاون وزیر بهداشت گفت: مصرف بسیاری از داروهایی که برای شیمی درمانی بیماری سرطانی به مصرف میرسد درست نیست به ویژه داروهایی که گران قیمت هستند.
دکتر حریرچی افزود: دکتر قوام زاده به عنوان پدر پیوند مغز استخوان ایران در نسخهنویسی بیماران سرطانی، داروهای ارزان را تجویز میکند، شیوهای که کمتر مورد توجه پزشکان این حوزه است.
وی اظهار داشت: دکتر قوام زاده نیازی به بزرگداشت و آیین تجلیل ندارد ما نیازمند تخصص و دانش این دانشمند بزرگ هستیم.وی تصریح کرد: اگر از این آئین پنج دانشجو پزشکی تصمیم بگیرند دکتر قوام زاده را الگوی خود قرار دهند برای این مراسم کافی است.
رونمایی از تمبر نکواشت استاد قوامزاده، نامگذاری کلینیک فوق تخصصی بیمارستان امیرالمومنین(ع) اراک به نام استاد قوامزاده و بازدید از بیمارستان آیت خوانساری اراک از دیگر بخشهای جانبی این آئین بود.
۱۶ واحد بیمارستانی استان مرکزی با مدیریت دولتی، سه بیمارستان با راهبری حوزه مدیریت درمان تامین اجتماعی و سه بیمارستان خصوصی در اراک و ساوه ارایه خدمت دارند.
۶۹۸ پزشک عمومی، ۴۸۵ پزشک متخصص و فوق تخصص و یک هزار و ۷۲۶ کارشناس رشته های مختلف پیراپزشکی و مامایی در استان مرکزی فعالیت میکنند.۲۳۲ پزشک استان مرکزی در قالب دندانپزشک مطب دار و شاغل در دانشگاه ها و بیمارستان های غیردولتی فعالیت دارند.